top of page

Afkicken in Zuid-Afrika

Onze organisatie biedt professionele verslavingsbehandelingen om af te kicken, ook in het buitenland in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. We bieden een klinisch programma in onze partner-organisatie met professionele, ervaren en zorgzame behandelaren. Ons doel is om te helpen je te bevrijden van je verslaving en we willen je de kans helpen pakken om je leven terug te winnen. De afkickkliniek in Zuid-Afrika is gericht op en gespecialiseerd in verschillende verslavingsgebieden waaronder alcohol, cocaine, cannabis, gokken, en medicijnverslaving.

Door ver van huis een behandeling aan te gaan kan je breken met je huidige omgeving. De reis naar onze afkickkliniek in Zuid-Afrika maakt dat je tijdelijk ver verwijderd bent van vrienden en familieleden, maar ook van personen of omgevingsfactoren die een negatieve invloed op je hebben. De afleidingen en triggers die je thuis ervaart, kan je achter je laten. De grote, fysieke afstand maakt het eenvoudiger om energetisch gezien een en ander beter los te laten. Met afkicken in het buitenland kan je je rustig concentreren op het aangaan van de zeer hoog aangeschreven behandeling voor verslaving.

Waarom afkicken in Zuid-Afrika?

Intense focus op algehele abstinentie voor een 'clean & sober' levensstijl en het aan-pakken van machteloosheid.

Volledige Onthouding

Een exotische Zuid-Afrikaanse setting biedt een rustgevende omgeving, waardoor cliënten kunnen herstellen te midden van inspirerende natuur.

Herstel in Paradijs

Internationale experts, brengen een holistische benadering met culturele diversiteit voor een verrijkte verslavingszorg.

Globale Deskundigheid

Actieve zoektocht naar nieuwe inzichten, inclusief erkenning van de leegte na het stoppen met verdoven en diverse benaderingen zoals "spiritus contra spiritum.

Revolutie in Verslavingszorg

Het omvangrijke behandel-programma in Zuid-Afrika

Ervaren Verslavingscounseling Team

Ons ervaren verslavingscounseling team bestaat uit verschillende professionals, waaronder psychiaters, psychologen met diverse specialiteiten, verslavingsartsen, verslavingscounselors en recovery assistants.


Holistische Aanpak

Onze holistische aanpak in de buitenlandse afkickkliniek richt zich op emoties, fysiek welzijn en spirituele aspecten. Het diepgaande therapeutische programma bevordert emotioneel welzijn en erkent lichaamsbeweging als cruciaal voor langdurige clean & soberheid, strevend naar een gebalanceerd leven met herstel als kern.


Blijf Verbonden

Hoewel we herstel aanmoedigen, begrijpen we dat volledige afzondering niet altijd mogelijk is. Daarom bieden we gratis Wi-Fi en staan we mobiel gebruik toe op vastgestelde tijden.


Uitgebreide Verslavingsbehandeling

Naast holistische aanpak en clientgerichte therapieën biedt ons traject intensieve behandeling met groepstherapieën, individuele sessies, sportieve activiteiten en ontspanning. Het behandelprogramma omvat een individueel ontwikkelings- en behandelplan, groepstherapieën, nazorgplan, en diverse sportieve en recreatieve activiteiten, evenals uitjes.

Kosten afkickkliniek Zuid-Afrika

Over het algemeen worden de kosten van een verslavingsbehandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika (grotendeels) vergoed vanuit de basisverzekering.  Jij als client betaalt in dit geval alleen het wettelijke eigen risico. De hoogte hiervan kan je vinden op de website van de zorgverzekeraar.


Let op, niet iedere verzekeraar vergoed de meer gespecialiseerde klinische opname behandeltrajecten.


Let wel: Niet alle verzekeraars dekken de klinische opname in Zuid-Afrika meer (per oktober 2023). Neem contact op om met ons te overleggen wat de verdere opties zijn.


Geen enkele zorgverzekering dekt de vliegreis, zakgeld en andere extra's. Er is ook een markt conform eigen bijdrage, de hoogte hiervan informeren we je bij je intake gesprek.


Nodig voor de verzekerde zorg trajecten: eerdere verslavingsbehandelingen, eventueel ambulant, redelijke kennis en kunde in de engelse taal.

Intakegesprek

In een eerste telefonisch screeninggesprek met Peggy-Sue of een collega wordt uitleg gegeven over verslaving en de behandelingsopties. Bij behoefte aan een intakegesprek volgt een uitnodiging voor een ontmoeting op een van onze locaties, via een zoom-videocall, of bij u op locatie.

 

Een intakegesprek omvat aandacht voor het persoonlijke verhaal, de mogelijkheden voor de verslaafde, en de directe omgeving. Dit intakegesprek kan resulteren in een verwijzing naar de meest passende hulpverlening, afgestemd op persoonlijke behoeften en situatie.

Tijdens dit circa 60 minuten durende intakegesprek worden diverse mogelijkheden onderzocht, waaronder ambulante of klinische behandeling in de verslavingszorg (privé of via zorgverzekering), een interventie, of persoonlijke begeleiding door Peggy-Sue en haar team. Zowel de klinieken als de teamleden zijn zorgvuldig geselecteerd door Peggy-Sue.

Of u nu zelf worstelt met verslaving of als familie of vriend snel advies en hulp zoekt voor een (vermoedelijke) verslaafde:

We staan klaar om u verder te helpen.

Contact

U kunt direct mailen met Peggy-Sue via het onderstaande contactformulier en krijgt snel en discreet reactie.

bottom of page