top of page

Ambulante behandeling

Het besluit om hulp te zoeken voor verslavingsproblemen kan een grote stap zijn, maar het is ook een belangrijke stap richting herstel en welzijn. Bij onze ambulante behandelingen staan individuele zorg en groepsondersteuning centraal, waardoor u de kans krijgt om op een holistische manier aan uw herstel te werken. Onze therapieën zijn gericht op het begrijpen van de onderliggende oorzaken van verslaving en het aanpakken van de levensstijl die daaraan bijdraagt. Bij ons vindt u de ondersteuning en middelen die nodig zijn om de weg naar herstel te bewandelen.

Ambulante behandelingen bieden wekelijkse individuele gesprekken gedurende een vastgestelde periode. Tijdens deze één-op-één sessies werkt u samen met uw behandelaar aan het aanpakken van uw verslavingsproblematiek. Naast deze individuele gesprekken omvat het behandelplan doorgaans ook wekelijkse groepsbijeenkomsten onder begeleiding van behandelaren of deskundigen. Deze groepssessies bieden een ondersteunende omgeving waarin u ervaringen kunt delen en van anderen kunt leren.

Individuele zorg en groepsondersteuning

Ontvang een op maat gemaakt behandelplan met zowel persoonlijke begeleiding als groepsbijeenkomsten voor een omvattende aanpak van uw herstel.

Individueel én Groepsgericht

Laat ons toegewijde team van behandelaren u ondersteunen op uw weg naar een leven vrij van verslaving.

Toegewijde Begeleiding

Profiteer van vergoedingen via de Nederlandse Zorgverzekeringswet en ontdek privé maatwerk opties voor meer privacy en gepersonaliseerde zorg.

Flexibele Financiën

Ontdek de dieperliggende oorzaken van uw verslaving en werk aan duurzaam herstel door middel van een holistische aanpak van therapieën.

Holistisch Herstel

Therapieën voor holistisch herstel

Diverse Behandelmethoden

In de individuele gesprekken worden verschillende therapieën toegepast, waaronder cognitieve gedragstherapie. Deze benaderingen richten zich niet alleen op de symptomen van verslaving, maar ook op de dieperliggende oorzaken.


Aandacht voor Levensstijl

Naast het behandelen van de middelenafhankelijkheid wordt er speciale aandacht besteed aan de levensstijl van de cliënt. Stress en andere triggers worden geïdentificeerd en aangepakt om terugval te voorkomen.


Identificatie en Begrip

Tijdens de ambulante behandeling werkt de behandelaar nauw samen met de cliënt om de onderliggende oorzaken van de verslaving te identificeren en te begrijpen. Door een veilige en ondersteunende omgeving te creëren, wordt er ruimte geboden voor het verkennen van persoonlijke geschiedenis, emotionele patronen en eventuele trauma's die ten grondslag liggen aan de verslavingsproblematiek. Het verkrijgen van dieper inzicht en begrip is essentieel voor het proces van herstel en het ontwikkelen van effectieve copingmechanismen.


Overwinnen van Verslaving

Met deze holistische benadering wordt er gewerkt aan het overwinnen van de verslaving op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau. Door te werken aan de onderliggende problemen en het aanleren van gezonde copingstrategieën, streven we naar duurzaam herstel waarbij de cliënt weer grip krijgt op zijn of haar leven.

Vergoedingen en privé opties

Ambulante behandelingen vallen onder de Nederlandse Zorgverzekeringswet en worden vergoed voor mensen met een Nederlandse zorgverzekering. 


Als specialistische GGZ-instellingen worden onze behandelingen gedekt door de basisverzekering. Het eigen risico van uw zorgverzekeraar is echter van toepassing, dus raadpleeg de website van uw verzekeraar voor informatie over de hoogte hiervan. 


Voor wie meer privacy of gepersonaliseerde zorg verkiest, bieden we ook privé maatwerk verslavingszorg tegen betaling. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze mogelijkheid.

Intakegesprek

In een eerste telefonisch screeninggesprek met Peggy-Sue of een collega wordt uitleg gegeven over verslaving en de behandelingsopties. Bij behoefte aan een intakegesprek volgt een uitnodiging voor een ontmoeting op een van onze locaties, via een zoom-videocall, of bij u op locatie.

 

Een intakegesprek omvat aandacht voor het persoonlijke verhaal, de mogelijkheden voor de verslaafde, en de directe omgeving. Dit intakegesprek kan resulteren in een verwijzing naar de meest passende hulpverlening, afgestemd op persoonlijke behoeften en situatie.

Tijdens dit circa 60 minuten durende intakegesprek worden diverse mogelijkheden onderzocht, waaronder ambulante of klinische behandeling in de verslavingszorg (privé of via zorgverzekering), een interventie, of persoonlijke begeleiding door Peggy-Sue en haar team. Zowel de klinieken als de teamleden zijn zorgvuldig geselecteerd door Peggy-Sue.

Of u nu zelf worstelt met verslaving of als familie of vriend snel advies en hulp zoekt voor een (vermoedelijke) verslaafde:

We staan klaar om u verder te helpen.

Contact

U kunt direct mailen met Peggy-Sue via het onderstaande contactformulier en krijgt snel en discreet reactie.

bottom of page