dagbehandeling peggy-sue voorbeeld nederland heeft andere set-up

Dagbehandeling

Dagbehandeling, ofwel intensieve ambulante behandeling, is een effectieve manier om verslavingsproblematiek te behandelen. Met deze vorm van behandelen heb je de mogelijkheid om hulp voor je verslaving te krijgen en dagelijkse verantwoordelijkheden zoals werk, school en gezinsverplichtingen zo min mogelijk te verstoren. 

Om te starten met de dagbehandeling bij ons is het noodzakelijk dat je ontgift bent. Indien het nodig is wordt er eerst gestart met een detoxificatie in een externe detox of in onze kliniek in Zuid-Afrika

Bij onze dagbehandeling volg je een aantal dagen per week een dagprogramma waarbij verschillende therapieën aan bod komen zoals cognitieve gedragstherapie, leefstijl- en emotieregulatie-training. Het dagprogramma is in groepsverband.

Naast het dagprogramma is er ook aandacht voor eventuele bijkomende problemen. Afhankelijk van de persoonlijke behoefte zijn er aanvullende 1-op-1 sessies met een behandelaar. Tijdens de intake-fase wordt er hiernaar gekeken en een uitgebreid behandelplan opgemaakt die de hele persoon behandelt in plaats van alleen de verslaving. Dit biedt de grootste kans om potentiële triggers te overwinnen en op de lange termijn in herstel te blijven.

Kosten dagbehandeling

Heb je een Nederlandse zorgverzekering, dan wordt jouw behandeling bij vergoed via de Zorgverzekeringswet. De dagbehandeling valt onder een specialistische GGZ-instelling, wat inhoudt dat de behandelingen onderdeel zijn van de basisverzekering. Houdt wel rekening met het eigen risico van de zorgverzekeraar, de hoogte hiervan kun je vinden op de website van de zorgverzekeraar.

Vragen?

Heb jij of een van jouw dierbaren vragen, neem dan contact op met een van onze medewerkers.