Afkicken in onze kliniek in Portugal

Begin je weg naar herstel in onze afkickkliniek in Portugal. Hier werken we met deskundige en empathische behandelaren aan een uitgebreid behandelprogramma. Onze missie is om je te laten ervaren dat je de strijd tegen verslaving verloren hebt, maar dat er zelfs dan hoop is. Wij zijn hier om dit pad samen met jou te bewandelen. Het team in onze kliniek in Portugal is gespecialiseerd in diverse soorten verslavingen. Zo kan je niet alleen bij ons terecht voor verslavingen aan middelen zoals alcohol, (snuif) cocaïne, base-cocaïne, cannabis, GHB en lachgas, maar ook procesverslavingen zoals gokken, gamen en seksverslaving, vooral in combinatie met middelenmisbruik. Daarnaast onderzoeken we graag of we je van je medicijnafhankelijkheid af kunnen helpen.


Op deze pagina vind je:

De voordelen van afkicken in Portugal

Het overwinnen van een verslaving is ontzettend zwaar. Het vraagt moed, doorzettingsvermogen en vooral de juiste benadering. Afkicken in het buitenland biedt een unieke combinatie van professionele zorg, natuur en afstand van dagelijkse triggers, maar wat zijn de voordelen van afkicken in het zonnige Portugal?

Een stap uit je bekende omgeving

Even weg van je problemen, naasten en je omgeving. Door af te reizen naar onze afkickkliniek in Portugal kan je zowel fysiek als geestelijk afstand nemen van afleidingen en triggers. In het buitenland kun je je ongestoord focussen op onze hoogwaardige verslavingsbehandeling.

Een ervaren team

In onze kliniek in Portugal staat een gespecialiseerd team voor je klaar. Tijdens het behandeltraject word je bijgestaan door GZ-psychologen, psychiaters, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en counselors, allemaal met expertise in verslavingszorg. Iedereen werkt samen om ervoor te zorgen dat je verblijf zo aangenaam mogelijk is.

Tot rust komen in de natuur

In Portugal kun je in alle rust en te midden van de natuur werken aan jezelf.  Geconfronteerd worden met je gedrag en emoties kan enorm lastig zijn. In zulke momenten is rust essentieel, en die vind je volop in Portugal. Hier kun je in een rustige omgeving werken aan jezelf en nieuwe manieren vinden om met uitdagingen om te gaan. Dankzij het milde klimaat zijn buitenactiviteiten het hele jaar door mogelijk. Het is een uitgelezen kans om even te ontsnappen aan de drukte van Nederland en in rust aan je reis naar herstel te beginnen.

Hoe verloopt een behandeling in de kliniek in Portugal?

Een gemiddelde opname in onze afkickklinieken duurt zes weken. Gedurende deze periode, duik je diep in een persoonlijk afgestemd behandelplan met de hulp van een toegewijde behandelaar. Deze behandelaar zal nauw betrokken blijven bij je voortgang en ondersteunt je bij elke stap die je zet. Tijdens je verblijf volg je een gevarieerd weekprogramma dat bestaat uit zowel groepstherapie als individuele gesprekken. We gebruiken diverse, wetenschappelijk onderbouwde therapieën, zoals psychotherapie, systeemtherapie, terugvalpreventie en mindfulness. Deze therapieën dragen bij aan het vergroten van inzicht in je verslaving. Daarnaast bieden we ook zelfhulpgroepen, waar je kunt leren van de ervaringen van anderen en je eigen verhaal kunt delen in een veilige omgeving.

Het herkennen van triggers

Een verslaving is allesoverheersend en maakt het steeds moeilijker om goed te functioneren in de maatschappij. In onze kliniek richten we ons intensief op het verkrijgen van inzicht in de kern van het herstelproces bij verslaving. Zelfs na herstel blijft het risico op een terugval aanwezig. Daarom is het essentieel om te begrijpen wat de verslaving voedt en in stand houdt. Door het ontrafelen van negatieve gewoonten en het herkennen van triggers, verminder je de kans op een terugval aanzienlijk. We zetten ons in om samen met jou de achterliggende triggers van je verslaving te ontdekken en aan te pakken. Zo bouw je aan een stevige basis voor een leven in herstel.

Wat kost afkicken in Portugal?

De behandelingen in onze afkickkliniek in Portugal worden in veel gevallen (grotendeels) vergoed door de basisverzekering. Wanneer er een akkoord is van de zorgverzekering, en zij een percentage maar vergoeden, verhalen we dat niet op de client. Wel ben je als cliënt verantwoordelijk voor het wettelijke eigen risico. De hoogte hiervan kan je vinden op de website van de zorgverzekeraar. Let op: bepaalde gespecialiseerde behandelingen, zoals voor game- en seksverslaving, worden mogelijk niet door elke verzekeraar gedekt. Dit kan ook afhankelijk zijn van eerdere behandelhistorie. Raadpleeg ons voor actuele informatie en mogelijke alternatieven. Let wel: Geen enkele zorgverzekering dekt de vliegreis, zakgeld en andere extra's. Om in aanmerking te komen voor de verzekerde zorgtrajecten is eerdere ervaring met verslavingsbehandelingen gewenst, eventueel op ambulante basis. Daarnaast is een goede beheersing van de Engelse taal een vereiste.

Hoe kan ik me aanmelden voor een traject in Portugal?

Ieder traject is gepersonaliseerd op basis van je behoeften. Bel of whatsapp ons voor vragen gerust op: +31621987421 of +31651617794 of stuur een e-mail: info@peggy-sue.com. Wil je liever in Nederland een klinische behandeling volgen? Lees dan meer over klinische behandeling Nederland.

Onze kliniek in Portugal