Blog

Je kunt in onze blog achtegrond & media artikelen vinden, interviews, links naar publicaties in tijdschriften of video's op youtube. Ervaringen van (ex)-verslaafden, de mening van Peggy-Sue zelf, en nog veel meer.

Gebruik de handige categorieën en TAG's om te selecteren op het onderwerp van jouw keuze.


Nieuwe locatie afkickkliniek in Maastricht

Nieuwe vestiging in Maastricht

/Achtergrond/

Een nieuw jaar, een nieuwe locatie; Stichting Peggysue verslavingszorg GGZ heeft sinds kort een nieuwe vestiging in Maastricht. Vanuit Gezondheidscentrum de Fronten zijn we nauw verbonden met huisartsenpraktijken en andere GGZ-instellingen. Ons nieuwe adres in Maastricht is alleen op afspraak te bezoeken.

Lees het volledige artikel

landhuis en zwembad kliniek buitenland

Wat doet een interventionist?

/Hulp bij verslaving/

Tegenwoordig staat de naam Interventionist steeds beter bekend als in de context van een drugs interventie, zoals bijvoorbeeld te zien op RTL 4 “Verslaafd!”. In deze tv-programma’s wordt er maar een heel klein deel van de voorgesprekken, de interventie en het uiteindelijke vervolg gedeeld, voornamelijk omdat zo’n format maar 45 minuten heeft, en het ook geen documentaire is. Om een beeld te schetsen hoe het eraan toe gaat leg ik hierna uit wat je kan verwachten.

Lees het volledige artikel

Ja! Ik wil afkicken.

/Hulp bij verslaving/

Ook jij kunt het: afkomen van die ellende. Een verslaving aan een middel, gokken of gamen is vaak heel ingrijpend. Je weet vaak niet waar te beginnen. En je denkt wellicht: dat lukt mij toch niet, want ik kan niet zonder. Maar wanneer je inziet dat je verslaafd bent, ben je gemotiveerder om er iets aan te doen. Maar hoe doe je dat?

Lees het volledige artikel