Blog

Je kunt in onze blog achtegrond & media artikelen vinden, interviews, links naar publicaties in tijdschriften of video's op youtube. Ervaringen van (ex)-verslaafden, de mening van Peggy-Sue zelf, en nog veel meer.

Gebruik de handige categorieën en TAG's om te selecteren op het onderwerp van jouw keuze.


olifant - afkicken in Zuid-Afrika

Peggy-Sue interview met NU.nl: Waarom gaan BN'ers afkicken in Zuid-Afrika?

Verslaving is een complex probleem dat niet discrimineert op basis van status, beroep of achtergrond. En steeds meer bekende Nederlanders zouden hun heil zoeken in Zuid-Afrika om te herstellen van hun verslaving. Waarom precies deze verre bestemming? En wat maakt de aanpak daar zo anders? In een openhartig interview met NU.nl gaat onze eigen verslavingsexpert Peggy-Sue dieper in op deze vragen.

Lees het volledige artikel

Ervaring familie interventie ex-cliënt Mathias

Het verhaal van Mathias

/Achtergrond/Interview , (ex)-verslaafden vertellen

Een professionele interventie kan écht levensreddend zijn. Daar kan ex-cliënt Mathias (34). over meepraten. Na een roerige jeugd van internaten, pleeggezinnen en seksueel misbruik, zoekt hij zijn toevlucht in drugs. Inmiddels is Matthias 22 maanden clean en is hij actief als maatschappelijk werker. Interventionist Benjamin is nauw betrokken geweest bij het gehele (herstel)traject. We blikken terug met Mathias én Benjamin op deze periode.

Lees het volledige artikel

Nieuwe locatie afkickkliniek in Maastricht

Nieuwe vestiging in Maastricht

/Achtergrond

Een nieuw jaar, een nieuwe locatie; Stichting Peggysue verslavingszorg GGZ heeft sinds kort een nieuwe vestiging in Maastricht. Vanuit Gezondheidscentrum de Fronten zijn we nauw verbonden met huisartsenpraktijken en andere GGZ-instellingen. Ons nieuwe adres in Maastricht is alleen op afspraak te bezoeken.

Lees het volledige artikel