Hulp bij verslaving

landhuis en zwembad kliniek buitenland

Wat doet een interventionist?

/Hulp bij verslaving

Tegenwoordig staat de naam Interventionist steeds beter bekend als in de context van een drugs interventie, zoals bijvoorbeeld te zien op RTL 4 “Verslaafd!”. In deze tv-programma’s wordt er maar een heel klein deel van de voorgesprekken, de interventie en het uiteindelijke vervolg gedeeld, voornamelijk omdat zo’n format maar 45 minuten heeft, en het ook geen documentaire is. Om een beeld te schetsen hoe het eraan toe gaat leg ik hierna uit wat je kan verwachten.

Lees het volledige artikel

Ja! Ik wil afkicken.

/Hulp bij verslaving

Ook jij kunt het: afkomen van die ellende. Een verslaving aan een middel, gokken of gamen is vaak heel ingrijpend. Je weet vaak niet waar te beginnen. En je denkt wellicht: dat lukt mij toch niet, want ik kan niet zonder. Maar wanneer je inziet dat je verslaafd bent, ben je gemotiveerder om er iets aan te doen. Maar hoe doe je dat?

Lees het volledige artikel

Fases van hulp bij verslaving

/Hulp bij verslaving

De behandeling van een verslaving begint altijd met een intakegesprek. In dit gesprek wordt kennisgemaakt en probeert de interventionist een goed beeld te krijgen van de situatie. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over hoe lang het probleem al speelt, maar ook over hoe de verslaafde zich erover voelt.

Lees het volledige artikel