Ja! Ik wil afkicken.

/Hulp bij verslaving

Ook jij kunt het: afkomen van die ellende
Een verslaving aan een middel, gokken of gamen is vaak heel ingrijpend. Je weet vaak niet waar te beginnen. En je denkt wellicht: dat lukt mij toch niet, want ik kan niet zonder. Maar wanneer je inziet dat je verslaafd bent, ben je gemotiveerder om er iets aan te doen. Maar hoe doe je dat? Je wilt ervan af, maar je denkt dat je het niet kunt. Kortom: je denkt: ik wil afkicken, maar kan ik dat wel en hoe pak ik dat aan? Er zijn veel afkickklinieken in ons land, maar welke afkickkliniek moet je dan kiezen?

Je leven weer op de rit

Wanneer je zoekt naar afkickklinieken, kom je naast de GGZ-klinieken ook een aantal specialistische klinieken tegen. Maar welke afkickkliniek is nu voor jou geschikt? Zodra je denkt: ik wil afkicken, is het enige dat je nodig hebt, een goed plan om verder te kunnen met je probleem. Soms heb je genoeg aan alleen het leren niet meer gebruiken, maar soms komt er dan andere problematiek naar boven. Ook hier wordt in klinieken aandacht aan besteed. Belangrijk is dat je inziet waarom je een bepaald middel nodig hebt en hoe je dit ook anders kunt oplossen. Heel belangrijk daarbij is te weten hoe een verslaving werkt. En ook belangrijk is dat de omgeving, bijvoorbeeld familie, betrokken is bij je behandeling. Maar daarnaast moet je soms je leven weer op de rit krijgen, wanneer je bijvoorbeeld je huis, je baan of je relatie kwijt bent geraakt door je verslaving. Al deze dingen moet je inventariseren. En dat hoef je niet alleen te doen.

Blijf er niet mee rondlopen

Wanneer je besloten hebt om hulp te zoeken bij je verslaving, kun je heel goed terecht bij www.peggy-sue.com. Bekijk eens naar het aanbod dat je hier geboden krijgt aan interventie om je leven weer op de rit te krijgen. Want elke verslaving kun je onder controle krijgen. Blijf er niet langer mee rondlopen en hak die knoop door. Veel mensen gingen je voor in hun strijd tegen alcohol, drugs of gokken en leiden nu een zinvol en gelukkig leven. Met - opnieuw - een baan, gezin en hobby's. Niemand belooft je gouden bergen, want misschien blijft er altijd dat duiveltje om de hoek kijken. Maar wanner je weet hoe het bij jou werkt, dan kun ook jij afkomen van datgene dat jouw leven al zo tot een hel heeft gemaakt.