Peggy-Sue Figueira zwart wit kil

Over Peggy-Sue

Peggy-Sue 54 jaar, is oprichter van Stichting Peggysue verslavingszorg GGZ.  

Peggy-Sue is een autoriteit op het gebied van verslaving en herstel, en hoe en waar een juist afkick/behandel traject in te gaan. Ze heeft haar strepen zeker verdiend als deskundige in dit ingewikkeld veld. 

Als je het televisieprogramma van RTL 4 Verslaafd! wel eens hebt gekeken, is de kans groot dat je Peggy-Sue al een keer op televisie hebt gezien. Peggy-Sue is namelijk een van de specialisten die de verslaafden in het programma helpt hun verslaving te overwinnen. Toch werkt ze niet alleen voor televisie interventies, maar kan ze ook jou of een bekende van jou begeleiden in het aanpakken van een verslaving. Meer weten over deze expert? Lees dan meer over Peggy-Sue van Verslaafd! op deze pagina.

Peggy-Sue op TV

Peggy-Sue Figueira is een verslavingsexpert die regelmatig op de Nederlandse televisie te zien is. Niet alleen in het programma Verslaafd! van RTL, maar ook in Utopia en als deskundige bij diverse talkshows. Peggy-Sue is bestuurder van onze Stichting dat mensen met verschillende soorten verslavingen kan helpen. Je kunt ons bijvoorbeeld benaderen als je een alcoholverslaving hebt, maar ook als je verslaafd bent aan drugs, gokken, gamen, de zogenaamde "proces" verslavingen. 

Peggy-Sue van tv-programma Verslaafd!

In het RTL 4 -programma Verslaafd! worden verslaafden geholpen om van hun verslaving af te komen. Peggy-Sue van programma Verslaafd! helpt de verslaafden hierbij. Niet alleen door hen in te laten zien dat ze verslaafd zijn, maar ook door ze persoonlijk naar de juiste verslavingskliniek te begeleiden en ze hier te laten behandelen.

Victor van Verslaafd! 2015 was bijvoorbeeld verslaafd aan gamen. Hij kwam nauwelijks nog buiten, maar zat de hele dag op zijn kamer om zijn spelletjes te kunnen spelen. Uiteindelijk is Victor van Verslaafd!, net zoals veel andere verslaafden die in het programma geholpen werden, van zijn verslaving afgeholpen o.a. door het intevenieren van Peggy-Sue van Verslaafd!

Peggy-Sue van Utopia

Ken je Peggy-Sue niet van het programma Verslaafd!, dan ken je de interventionist en verslavingsdeskundige misschien wel van het programma Utopia. Een tijdje geleden kwam Peggy-Sue van Utopia namelijk in het nieuws, omdat zij samen met het Utopia team had bedacht om ook iemand in actieve verslaving in het programma toe te laten. Onder begeleiding van Peggy-Sue, ging verslaafde Arianne deels in het Utopiahuis wonen, zo was het plan. Peggy-Sue en Arianne spraken openlijk over de verslaving van Arianne, maar ook over het leven van Peggy-Sue. Het doel van Peggy-Sue en Arianne? De op dat moment verslaafde Arianne van haar verslaving af helpen door dagbesteding aan te bieden in het populaire programma Utopia. (2017). 

Interview Maike van Meulen met Peggy-Sue over haar eetstoornis

Lees meer