Peggy-Sue Figueira

Over Peggy-Sue

Peggy-Sue, 54 jaar, is oprichter van PSF Verslavingszorg. Volgens haar is een eetstoornis vaak onderdeel van de verslavingsproblematiek. Als Peggy-Sue drinkt raakt ze geobsedeerd, net zoals met cocaine en vele andere dingen die ze heeft ervaren. Met eten is het volgens haar soortgelijk. Drinken had een functie om te dempen en eten ook. 

Op 5 jarige leeftijd begon de verstoorde relatie met eten met 'bingen'; op een abnormale manier abnormale hoeveelheden eten. In haar drama en verdriet kan ze melancholisch en dramatisch worden. Bij tegenslag kan dit gedrag nog steeds naar voren komen. Ze voelde zich als kind niet veilig. Ze was nooit goed genoeg en mist tot op de dag van vandaag regelmatig verbinding met zichzelf en met anderen. Ook vertelt ze over andere ervaringen. Ze is nu meer bewust van haar gedrag en handelen maar daardoor is het voor haar allemaal niet minder pijnlijk in de ervaringen. Praten helpt daarover. Qua voeding staat ze beter dan ooit en neemt je mee in haar 12 stappen.

Als je het televisieprogramma Verslaafd! wel eens hebt gekeken, is de kans groot dat je Peggy-Sue al een keer op televisie hebt gezien. Peggy-Sue is namelijk een van de specialisten die de verslaafden in het programma helpt hun verslaving te overwinnen. Toch werkt ze niet alleen voor televisie, maar kan ze ook jou of een bekende van jou ondersteunen in het overwinnen van een verslaving. Meer weten over deze expert? Lees dan meer over Peggy-Sue van Verslaafd! op deze pagina.

Peggy-Sue op TV

Peggy-Sue Figueira is een verslavingsexpert die regelmatig op de Nederlandse televisie te zien is. Niet alleen in het programma Verslaafd! van RTL, maar ook in Utopia en als deskundige bij diverse talkshows. Peggy-Sue is de directeur van First Step Interventions, een behandelcentrum dat mensen met verschillende soorten verslavingen kan helpen. Je kunt Peggy-Sue bijvoorbeeld benaderen als je een alcoholverslaving hebt, maar ook als je verslaafd bent aan drugs, gokken, gamen, seks en ga zo maar door.

Peggy-Sue van tv-programma Verslaafd!

In het RTL-programma Verslaafd! worden zware verslaafden geholpen om van hun verslaving af te komen. Peggy-Sue van programma Verslaafd! helpt de verslaafden hierbij. Niet alleen door hen in te laten zien dat ze verslaafd zijn, maar ook door ze naar de juiste verslavingskliniek te sturen en ze hier te laten behandelen.

Victor van Verslaafd! was bijvoorbeeld verslaafd aan gamen. Hij kwam nauwelijks nog buiten, maar zat de hele dag op zijn kamer om zijn spelletjes te kunnen spelen. Uiteindelijk is Victor van Verslaafd!, net zoals veel andere verslaafden die in het programma geholpen werden, van zijn verslaving afgeholpen door Peggy-Sue van Verslaafd!

Peggy-Sue van Utopia

Ken je Peggy-Sue niet van het programma Verslaafd!, dan ken je de interventionist en verslavingsexpert misschien wel van het programma Utopia. Een tijdje geleden kwam Peggy-Sue van Utopia namelijk in het nieuws, omdat zij bedacht had een verslaafde in het programma toe te laten. Onder begeleiding van Peggy-Sue, ging verslaafde Arianne deels in het Utopiahuis wonen. Peggy-Sue en Arianne spraken openlijk over de verslaving van Arianna, maar ook over het leven van Peggy-Sue. Het doel van Peggy-Sue en Arianne? De verslaafde Arianne van haar verslaving af helpen door dagbesteding aan te bieden in het populaire programma Utopia.

Interview Maike van Meulen met Peggy-Sue over haar eetstoornis