Peggy-Sue over snuifvideo Goldband zanger Milo Driessen

Peggy-Sue over snuifvideo Goldband zanger Milo Driessen

/In de media/Peggy-Sue , Interview

De populaire Haagse band Goldband is de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws geweest. Aanleiding hiervoor is de ‘snuifvideo’ waarop te zien is hoe zanger Milo Driessen een wit lijntje, vermoedelijk cocaïne, snuift op het podium voor het oog van zijn publiek. De actie leidde tot veel ophef. Dit omdat de band hiermee een slecht voorbeeld geeft aan jonge fans. Inmiddels heeft Driessen spijt betuigt. Moet openbaar drugsgebruik door artiesten kunnen of is het een kwalijke zaak? Verslavingsdeskundige Peggy-Sue Figueira geeft haar mening.

Peggy-Sue over drugs-filmpje Goldband

Dat Goldband- zanger Milo Driessen en plein public drugs lijkt te gebruiken, vindt Peggy-Sue ‘shocking’. Ondanks hun songs over verdovende middelen (Witte Was) is een dergelijke actie niet goed te praten. Peggy-Sue is van mening dat de Haagse groep hiermee de boodschap afgeeft dat cokegebruik genormaliseerd is. Er wordt iets leuks en iets grappigs van gemaakt omdat Driessen op een groot podium staat. Dat is gevaarlijk.‘’We weten dat mensen cocaïne gebruiken. Zeker ook in de rock-'n-roll wereld. Maar vaak is het meer in de kleedkamer, wat meer verstopt’’. Deze actie van Milo Driessen was erg provocerend.

TV-fragment RTL Boulevard met expert Peggy-Sue Figueira

Over cocaïneverslaving

Cocaïne is na xtc de meest gebruikte harddrug in het uitgaansleven. De drug kan prettige en positieve gevoelens teweegbrengen en je meer energie geven. Daartegenover staan ook gevoelens die vervelend of zelfs gevaarlijk zijn. Denk aan hartkloppingen, angst gevoelens en vermoeidheid. De effecten zijn over het algemeen van korte duur waardoor men snel naar een tweede of derde dosis cocaïne grijpt. Cocaïne is een dure drug: voor een gram ben je gemiddeld 50 tot 55 euro kwijt. Niet gek dus dat Goldband de tekst ‘’Waarom is coke zo duur’’ zingt in hun liedje Witte Was.

Stichting Peggysue verslavingszorg GGZ biedt professioneel hulp bij (coke)verslaving. Zoek je hulp voor jezelf of een dierbare? Neem contact op voor een korte telefonische uitleg of een uitgebreid intakegesprek.

Fotocredit: Nick van Tiem & Suze Kuit