top of page

De voordelen van afkicken in het buitenland


Afkicken van een verslaving is een complex en moeilijk proces, maar het kan een keerpunt betekenen in iemands leven. Hier bij Peggy-Sue zien wij de voordelen en de successen van de keuze om af te kicken in het buitenland. Wij vinden het belangrijk om in het begin weg te zijn van je vertrouwde omgeving. In deze blog gaan we dieper in op waarom afkicken in het buitenland een waardevolle optie kan zijn voor mensen die worstelen met verslaving. 

  

Weg van de triggers 

   

Het is van essentieel belang om weg te zijn uit de omgeving waarin de verslaving is ontstaan. Thuis worden we constant geconfronteerd met onze gebruikelijke triggers: misschien zien we onze dealer, ervaren we FOMO (Fear Of Missing Out) of zitten we vast in onze donkere kamer. Door naar het buitenland te gaan, doorbreken we deze patronen en creëren we ruimte voor verandering. 

  

Het is niet alleen de fysieke afstand die helpt, maar ook de psychologische breuk met onze dagelijkse routine. Het opent de deur naar nieuwe ervaringen, mensen en culturen, wat kan leiden tot een hernieuwde focus op herstel. 

  

Veranderingen in het brein 

  

Afkicken in het buitenland kan bevorderlijk zijn voor veranderingen in ons brein. In onze vertrouwde omgeving zitten we vaak vast in ons eigen stramien waardoor schadelijke gewoontes makkelijk in stand worden gehouden. Een andere, onbekende omgeving stimuleert het brein om nieuwe paden in het brein te maken en helpt bij creëeren van vernieuwde gewoontes. 

  

Deze gewoontes zijn gericht op het vormen van een gezondere levensstijl, het inzetten van sociale steun, het ontwikkelen het identificeren van gezonde coping-mechanismen en het identificeren en uit de weg gaan van je triggers en risicovolle situaties. 

  

Natuur als helende kracht 

  

De natuur kan een krachtige rol spelen in het herstelproces. Het is wetenschappelijk bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur onze mentale en emotionele welzijn bevordert. De rust en sereniteit die we daar kunnen vinden zullen bijdragen aan de rust in ons hoofd om diep in onszelf te kunnen kijken en daar antwoorden te vinden waar we naar opzoek zijn. 

  

Of het nu gaat om het aanschouwen van de zonsopgang, een aapje die voorbij komt, of de prachtige flaura en fauna, de natuur biedt een genezende kracht die ons kan helpen bij het vinden van innerlijke rust en evenwicht tijdens ons hersteltraject. 

 

Een ander perspectief op behandeling 

  

Wij hebben ook een kliniek in Zuid-Afrika waar we onze cliënten behandelen. Landen zoals Zuid-Afrika bieden een andere kijk op de behandeling van verslaving. Zo baseren wij onze behandelingen daar op het gedachtegoed van de 12-stappen van het Minnesota herstel. Dit gedachtegoed, ontstaan in Amerika, heeft zich verspreid naar landen als Engeland en Zuid-Afrika. Deze benadering erkent de kracht van gemeenschap en spiritualiteit in het herstelproces.  

  

Door deel te nemen aan deze programma's krijgen we de kans om onszelf op een dieper niveau te begrijpen en te genezen. Het is een holistische benadering die niet alleen gericht is op het stoppen met het gebruik, maar ook op het bevorderen van persoonlijke groei en spirituele verbondenheid. 

  

  

Afkicken in het buitenland is meer dan alleen een verandering van locatie; het biedt een kans op een nieuw begin. Door weg te zijn uit onze gebruikelijke omgeving, krijgen we de ruimte om te groeien, te genezen en te herstellen. Landen zoals Zuid-Afrika bieden niet alleen een prachtige omgeving, maar ook een ander perspectief op behandeling, geworteld in gemeenschap en spiritualiteit. Als je worstelt met een verslaving, overweeg dan de mogelijkheid van afkicken in het buitenland - het kan het begin zijn van een leven in herstel. 

26 views

Comments


bottom of page