top of page

Wat Peggy-Sue onderscheidtDe weg naar herstel kent vele obstakels, en een van de grootste uitdagingen is het vinden van de juiste hulp. Peggy-Sue, die nu al veertien jaar in herstel van verslaving is, heeft tijdens haar eigen proces goed kunnen zien en meemaken waar de huidige verslavingszorg in veel gevallen tekortschiet. Deze persoonlijke ervaringen heeft ze geïntegreerd in haar unieke formule, die voor velen de sleutel tot succesvol herstel blijkt te zijn. Wat maakt deze formule zo effectief? Peggy-Sue en Benjamin Witzand nemen ons mee in hun verhaal.

 


"Ik word in één keer gehoord"


"Weet je wat het is? Bij ons ben je geen nummertje," aldus Benjamin Witzand, het levende bewijs van de succesvolle formule van de organisatie van Peggy-Sue. "We hebben zoveel mensen die bij ons terechtkomen; ze hebben al talloze organisaties gehad, sommigen zijn gewoon allergisch voor de hulpverlening."


Bij de behandelcentra van Peggy-Sue & Intervention Europe gaan ze verder dan het standaard protocol, en dat wordt gemerkt. "We horen heel vaak: 'Ik word in één keer gehoord, het voelt anders. Jullie staan niet boven me, jullie staan naast me.” Bij Peggy-Sue weten ze waar je vandaan komt, waar je doorheen gaat, en welke stappen je moet zetten om daar weer bovenop te komen. Iedereen heeft een eigen verhaal dat gehoord en begrepen wordt.

 

Behandeling vanuit Verbinding


In plaats van een autoritair systeem hanteert Peggy-Sue's kliniek een benadering gebaseerd op verbinding. "We staan niet boven mensen, we staan naast ze, zolang ze dat willen," legt Benjamin uit, "Dat wil niet zeggen dat we de confrontatie uit de weg gaan, want we zijn altijd wel heel duidelijk."


De ervaringsdeskundigheid, in combinatie met gedegen training om die ervaringsdeskundigheid handen en voeten te geven, maakt dat er naast de geleerde kennis ook een praktische toepassing aangereikt wordt, waardoor het simpel is om herstel te omarmen


Hierbij is het prioriteit dat mensen liefdevol behandeld worden. "Ik denk dat je veel beter tot de kern kan komen met elkaar als je in de verbinding staat. En dat hoeft niet zo zoetsappig te zijn, maar in de vorm van respect. Mensen moeten zich echt veilig voelen," aldus Peggy-Sue zelf.

 

Veiligheid als Fundament


Veiligheid is niet alleen een belofte bij Peggy-Sue, het is de kern van hun benadering. Peggy-Sue zelf benadrukt: "Ik heb heel veel geduld en heel veel compassie, dus ik eis dat ook om me heen." Cliënten voelen zich veilig, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.

Een ex-cliënt getuigt: "Het enige wat ik wilde, was om naar jou te luisteren omdat ik me veilig voelde. Ik kreeg bij jou het gevoel dat het goed ging komen."

 


Door zelf te hebben ervaren hoe het wel en niet moet binnen de huidige verslavingszorg, heeft Peggy-Sue met haar team een eigen formule gecreëerd waar al veel succesverhalen uit zijn voortgekomen. Ze gaan verder waar anderen stoppen, durven uitdagende casussen aan te pakken en handhaven hierin integriteit. De instelling is niet slechts een plaats van behandeling, maar een haven van begrip, geduld, en liefdevolle zorg op weg naar een gezonde toekomst. Bij Peggy-Sue sta je er niet alleen voor; je maakt deel uit van een gemeenschap die écht om je geeft.

21 views

Comments


bottom of page