top of page

Bemiddeling bij verslaving

Het besef dat je worstelt met een verslaving kan een overweldigende en verwarrende ervaring zijn. Twijfels kunnen ontstaan over de ernst van de situatie en hoe je de juiste hulp kunt vinden zonder je privacy te verliezen of anderen te alarmeren. Deze twijfels worden vaak versterkt door vragen over de impact op werk, relaties en de beste behandelingsmogelijkheden, zowel nationaal als internationaal. In deze fase van onzekerheid is het normaal om te zoeken naar begeleiding en duidelijkheid. Dit is waar onze diensten een rol spelen. Met een focus op persoonlijke begeleiding en bemiddeling bieden we een helpende hand om deze uitdagende periode te overwinnen en een pad naar herstel te vinden.

Hulp bij verslaving kan een verwarrende en angstaanjagende ervaring zijn. Soms worstel je met de vraag of je echt verslaafd bent, terwijl je je afvraagt hoe je hulp kunt zoeken zonder dat anderen ervan op de hoogte worden gesteld. Dit kan vooral zorgen baren als je je zorgen maakt over de impact op je werk of je relatie met je huisarts. Ook kan het moeilijk zijn om een familielid te overtuigen om hulp te aanvaarden, zelfs als ze aanvankelijk instemden. Daarnaast zijn er vragen over de beste behandelingsmogelijkheden, zowel binnen Nederland als in het buitenland, en wat de voordelen zijn van een buitenlandse kliniek.

Twijfels en zorgen overwinnen

We bieden volledige vertrouwelijkheid, cruciaal bij het zoeken naar hulp voor verslaving. Of het nu gaat om vragen over privacy op het werk, bij de huisarts of in de familie, wij bieden discrete begeleiding.

Vertrouwelijke Hulp

We werken samen met gerenommeerde klinieken, zowel in Nederland als daarbuiten, om jou en je dierbaren te helpen de weg naar herstel te vinden.

Deskundige Bemiddeling

Onze hulp stopt niet na het eerste contact. We begeleiden je gedurende het hele proces, vanaf het eerste contact tot lang na de behandeling.

Doorlopende Ondersteuning

Elke situatie is uniek. Of je nu een kliniek in Nederland of in het buitenland zoekt, alleen hulp zoekt of een dierbare wilt ondersteunen, wij passen onze benadering aan op jouw specifieke situatie.

Op Maat Gemaakt

Opties en overwegingen

Locatie van de Kliniek

De keuze tussen een kliniek in Nederland of in het buitenland is een belangrijke overweging. Het kan zijn dat je overweegt om naar het buitenland te gaan vanwege specifieke behandelingen die daar beschikbaar zijn, of omdat je meer privacy wilt.


Behandelingsmogelijkheden

Het is essentieel om de beschikbare behandelingsmogelijkheden te overwegen. Verschillende klinieken bieden verschillende therapieën en benaderingen aan, dus het is belangrijk om te onderzoeken welke het beste aansluiten bij jouw behoeften en voorkeuren.


Proces van Consultatie tot Nazorg

Het begrijpen van het hele proces, vanaf de eerste consultatie tot de nazorg, is van vitaal belang. Dit omvat het plannen van afspraken, het regelen van de behandeling en het voorbereiden op de nazorg na ontslag uit de kliniek.


Verwachtingen tijdens het Verblijf

Het is ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten tijdens je verblijf in de kliniek. Dit omvat zaken als de dagelijkse routine, therapie sessies, eventuele bijwerkingen van behandelingen, en de beschikbaarheid van ondersteunend personeel.

Persoonlijke begeleiding en bemiddeling

Er zijn verschillende manieren waarop wij kunnen helpen. Onze bemiddeling op maat zorgt ervoor dat iedereen de hulp krijgt die ze nodig hebben, met aandacht voor hun specifieke situatie. 


We begeleiden je stap voor stap door het proces, vanaf het eerste contact tot aan de behandeling en nazorg. Deze persoonlijke aanpak is essentieel omdat elke situatie uniek is en verschillende inspanningen vereist. 


Als je meer wilt weten over onze werkwijze en de kosten, neem dan gerust contact met ons op via info@peggy-sue.com. We staan klaar om je te ondersteunen op jouw weg naar herstel.

Intakegesprek

In een eerste telefonisch screeninggesprek met Peggy-Sue of een collega wordt uitleg gegeven over verslaving en de behandelingsopties. Bij behoefte aan een intakegesprek volgt een uitnodiging voor een ontmoeting op een van onze locaties, via een zoom-videocall, of bij u op locatie.

 

Een intakegesprek omvat aandacht voor het persoonlijke verhaal, de mogelijkheden voor de verslaafde, en de directe omgeving. Dit intakegesprek kan resulteren in een verwijzing naar de meest passende hulpverlening, afgestemd op persoonlijke behoeften en situatie.

Tijdens dit circa 60 minuten durende intakegesprek worden diverse mogelijkheden onderzocht, waaronder ambulante of klinische behandeling in de verslavingszorg (privé of via zorgverzekering), een interventie, of persoonlijke begeleiding door Peggy-Sue en haar team. Zowel de klinieken als de teamleden zijn zorgvuldig geselecteerd door Peggy-Sue.

Of u nu zelf worstelt met verslaving of als familie of vriend snel advies en hulp zoekt voor een (vermoedelijke) verslaafde:

We staan klaar om u verder te helpen.

Contact

U kunt direct mailen met Peggy-Sue via het onderstaande contactformulier en krijgt snel en discreet reactie.

bottom of page