top of page

Dagbehandeling

Voor individuen die worstelen met verslavingsproblemen, kan dagbehandeling een cruciale stap zijn naar herstel. Deze vorm van intensieve ambulante behandeling biedt een gestructureerd programma dat ondersteuning biedt voor verslaving, terwijl het de mogelijkheid biedt om dagelijkse verplichtingen te blijven vervullen. Laten we eens dieper ingaan op wat dagbehandeling inhoudt, hoe het programma eruitziet en wat de financiële aspecten ervan zijn.

Dagbehandeling, ook wel intensieve ambulante behandeling genoemd, is een effectieve benadering voor de behandeling van verslavingsproblemen. Deze vorm van behandeling biedt de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen voor verslaving, terwijl dagelijkse verplichtingen zoals werk, school en gezinsverantwoordelijkheden zo min mogelijk worden verstoord.

Wat is een dagbehandeling?

Dagbehandeling biedt een effectieve aanpak voor verslavingsproblemen, waardoor cliënten hun dagelijkse verplichtingen kunnen behouden met minimale verstoring.

Effectieve Verslavings-behandeling

Onze aanpak richt zich op de hele persoon, niet alleen op de verslaving, om de kans op lange termijn herstel te vergroten.

Holistisch Behandelplan

Naast groepstherapieën bieden we ook individuele sessies met een behandelaar, afgestemd op persoonlijke behoeften.

Individuele Aandacht

Ons dagprogramma omvat diverse therapieën zoals cognitieve gedragstherapie en leefstijltraining, allemaal in een groepsomgeving.

Diversiteit aan Therapieën

Het dagprogramma

Structuur en Diversiteit

In ons dagbehandelingsprogramma worden cliënten enkele dagen per week ondergedompeld in een gestructureerde therapeutische omgeving. Hier ervaren ze een verscheidenheid aan therapieën, waaronder cognitieve gedragstherapie, leefstijl- en emotieregulatietraining, allemaal in een groepssetting.


Individuele Zorg en Maatwerk

Naast de groepssessies bieden we ook individuele zorg en maatwerk aan. Cliënten hebben de mogelijkheid om één-op-één sessies met een behandelaar te hebben, waarin specifieke problemen en behoeften worden besproken en aangepakt, waardoor ze persoonlijke groei kunnen ervaren.


Complexe Zorgbenadering voor Holistisch Herstel

Onze benadering gaat dieper dan alleen de verslaving. We streven naar holistisch herstel door een geïntegreerd behandelplan op te stellen dat alle aspecten van het leven van de cliënt omvat. Op deze manier bieden we een completere zorgbenadering die de kans op langdurig herstel vergroot.

Kosten en vergoeding

Voor Nederlandse ingezetenen wordt de dagbehandeling vergoed via de Zorgverzekeringswet, aangezien deze behandeling valt onder specialistische GGZ-instellingen. Dit betekent dat de behandelingen zijn opgenomen in de basisverzekering. 


Het eigen risico van de zorgverzekeraar is echter van toepassing. De hoogte hiervan kan worden gecontroleerd op de website van de zorgverzekeraar.

Intakegesprek

In een eerste telefonisch screeninggesprek met Peggy-Sue of een collega wordt uitleg gegeven over verslaving en de behandelingsopties. Bij behoefte aan een intakegesprek volgt een uitnodiging voor een ontmoeting op een van onze locaties, via een zoom-videocall, of bij u op locatie.

 

Een intakegesprek omvat aandacht voor het persoonlijke verhaal, de mogelijkheden voor de verslaafde, en de directe omgeving. Dit intakegesprek kan resulteren in een verwijzing naar de meest passende hulpverlening, afgestemd op persoonlijke behoeften en situatie.

Tijdens dit circa 60 minuten durende intakegesprek worden diverse mogelijkheden onderzocht, waaronder ambulante of klinische behandeling in de verslavingszorg (privé of via zorgverzekering), een interventie, of persoonlijke begeleiding door Peggy-Sue en haar team. Zowel de klinieken als de teamleden zijn zorgvuldig geselecteerd door Peggy-Sue.

Of u nu zelf worstelt met verslaving of als familie of vriend snel advies en hulp zoekt voor een (vermoedelijke) verslaafde:

We staan klaar om u verder te helpen.

Contact

U kunt direct mailen met Peggy-Sue via het onderstaande contactformulier en krijgt snel en discreet reactie.

bottom of page