top of page

Detoxificatie

Detoxificatie, ook bekend als detox, markeert vaak het begin van herstel bij verschillende verslavingen. Dit proces richt zich op het ontgiften van het lichaam van psychoactieve stoffen zoals die in cannabis en alcohol te vinden zijn. Een detoxbehandeling kan worden toegepast bij alcohol-, cocaïne-, cannabis- en medicijnverslavingen.

Detoxificatie, ook bekend als detox, markeert vaak het begin van herstel bij verschillende verslavingen. Dit proces richt zich op het ontgiften van het lichaam van psychoactieve stoffen zoals die in cannabis en alcohol te vinden zijn. Een detoxbehandeling kan worden toegepast bij alcohol-, cocaïne-, cannabis- en medicijnverslavingen.

Wat is detoxificatie?

We werken samen met gespecialiseerde partners voor een veilige detox, zelfs in internationale klinieken.

Veilige Detox

Onze behandeling omvat diverse therapieën en een holistische aanpak, gericht op het herstellen van het hele individu voor duurzaam herstel.

Holistisch Herstel

Kosten worden gedekt door de zorgverzekering, met duidelijkheid over eigen risico's voor toegankelijke zorg.

Betaalbare Opties

Onze detoxprogramma's zijn op maat gemaakt, gebaseerd op specifieke behoeften zoals type drugs en individuele gevoeligheid.

Individuele Behandeling

De essentiële rol van detox in herstel

Detox als Fundament

Detox markeert vaak het begin van herstel bij verslavingen. Het is de initiële fase van behandeling waarbij samenwerking met gespecialiseerde partners essentieel is. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot detox in klinieken in verschillende delen van de wereld, waaronder Nederland, Zuid-Europa of Zuid-Afrika.


Analyse en Besluitvorming tijdens Intake

Tijdens de intakefase wordt grondig onderzoek gedaan naar het gebruik en de achtergrond van de cliënt. Hierbij wordt beoordeeld of detox een noodzakelijk onderdeel van het behandelplan is. Vooral als er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden na het stoppen met het gebruik van psychoactieve stoffen, wordt dit zorgvuldig overwogen.


Veiligheid en Samenwerking: Partners in Detox

Een veilige detox is van vitaal belang voor het succes van de behandeling. Door samen te werken met gespecialiseerde partners wordt ervoor gezorgd dat cliënten de juiste zorg en ondersteuning krijgen tijdens deze cruciale fase van hun hersteltraject.

Aanpak van detox en kostenoverwegingen

De duur van een detoxbehandeling varieert per cliënt en wordt in overleg met de arts vastgesteld, rekening houdend met factoren als het type drugs/middelen, dagelijkse dosering, gebruiksfrequentie en individuele gevoeligheid. 


Kosten voor detoxificatie worden in Nederland gedekt door de zorgverzekering, zij het met eigen risico. Dit maakt detox toegankelijk voor mensen met verschillende financiële achtergronden.

Intakegesprek

In een eerste telefonisch screeninggesprek met Peggy-Sue of een collega wordt uitleg gegeven over verslaving en de behandelingsopties. Bij behoefte aan een intakegesprek volgt een uitnodiging voor een ontmoeting op een van onze locaties, via een zoom-videocall, of bij u op locatie.

 

Een intakegesprek omvat aandacht voor het persoonlijke verhaal, de mogelijkheden voor de verslaafde, en de directe omgeving. Dit intakegesprek kan resulteren in een verwijzing naar de meest passende hulpverlening, afgestemd op persoonlijke behoeften en situatie.

Tijdens dit circa 60 minuten durende intakegesprek worden diverse mogelijkheden onderzocht, waaronder ambulante of klinische behandeling in de verslavingszorg (privé of via zorgverzekering), een interventie, of persoonlijke begeleiding door Peggy-Sue en haar team. Zowel de klinieken als de teamleden zijn zorgvuldig geselecteerd door Peggy-Sue.

Of u nu zelf worstelt met verslaving of als familie of vriend snel advies en hulp zoekt voor een (vermoedelijke) verslaafde:

We staan klaar om u verder te helpen.

Contact

U kunt direct mailen met Peggy-Sue via het onderstaande contactformulier en krijgt snel en discreet reactie.

bottom of page