afkicken zuid-afrika buitenland

Afkicken in onze kliniek in Zuid-Afrika

Ons team biedt een professionele verslavingsbehandeling om af te kicken in het buitenland bij onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. De behandeling wordt verzorgd op basis van uw persoonlijke behoeften. We bieden klinische en ambulante programma's in onze klinieken met professionele, ervaren en zorgzame behandelaren. Ons doel is om u te bevrijden van uw huidige verslaving en we willen u de kans helpen pakken om uw leven terug te winnen. De afkickkliniek in Zuid-Afrika is gespecialiseerd in verschillende verslavingsgebieden waaronder alcohol- en medicijnverslaving.


Op deze pagina vindt u:


Waarom afkicken in Zuid-Afrika? 

Wie zich wil laten opnemen om te herstellen van een verslaving, kan in Nederland terecht bij 200+ instellingen voor verslavingszorg. Afkicken in het buitenland heeft echter een aantal voordelen ten opzichte van herstellen in eigen land. 

Ik heb mijn leven weer terug, of eigenlijk begin ik nu pas te leven. - Saskia (27)

Fysieke en geestelijke afstand

Door ver van huis te herstellen kunt u breken met uw huidige omgeving. De reis naar onze afkickkliniek in Zuid-Afrika maakt dat u ver verwijderd bent van vrienden en familieleden, maar ook van personen of omgevingsfactoren die een negatieve invloed op u hebben. De afleidingen en triggers die u thuis ervaart, laat u achter. De grote, fysieke afstand maakt het eenvoudiger om patronen los te laten. Met afkicken in het buitenland kunt u zich rustig concentreren op het overwinnen van uw verslaving. U hebt alle tijd om te ontspannen, na te denken en tegelijk de schoonheid van Zuid-Afrika te ervaren.

Ervaren verslavingscounseling team

Ons personeel bestaat uit specialisten op het gebied van verslaving in de breedste zin. We hebben een senior maatschappelijk werker met 13 jaar ervaring op het gebied van middelenmisbruik, een voorganger en geestelijk verzorger met 10 jaar ervaring in het veld, professionele verpleegkundigen, erkende professionele verslavingsadviseurs, een psycholoog en een psychiater. Samen zijn zij er om u te helpen bij het afkicken zodat u op een gezonde en gebalanceerde wijze kan herstellen tijdens uw verblijf in de afkickkliniek in Zuid-Afrika (rehab).

Holistische aanpak

Onze behandelingen hebben een holistische aanpak om op een gebalanceerde wijze af te kicken. Tijdens de behandelperiode in de buitenlandse afkickkliniek zoomen we in op emoties, het fysieke welzijn en de spirituele aspecten die deze samenbrengen. Het is een diepgaand therapeutisch programma dat het emotionele welzijn bevordert. Ook zijn we van mening dat lichaamsbeweging een belangrijke sleutel is om tot soberheid te komen en om het te behouden op de lange termijn. We gaan op zoek naar een gezond balans in het leven waarin herstel centraal staat.

Ons team van professionals, waaronder de verslavingsartsen, verpleegkundigen en addiction counsellors ontwerpt een op maat gemaakt programma dat past bij de behoeften van elke klant als individu.

Blijf verbonden

Hoewel we iedereen aanmoedigen om zich te concentreren op herstel tijdens hun verblijf, begrijpen we dat niet iedereen zich gedurende een maand of langer volledig kan afzonderen van het werk en het leven thuis. Daarom hebben we gratis Wi-Fi. We staan het gebruik van mobiele telefoons alleen op vastgestelde tijden toe.

Het omvangrijke behandelprogramma in Zuid-Afrika

Naast de holistische aanpak tijdens uw verblijf en gepersonaliseerde behandelingstherapieën en counseling in de kliniek in Zuid-Afrika, omhelst het traject nog zoveel meer. Het is een intensieve behandeling in de vorm van groepstherapieën, individuele sessies en sportieve activiteiten. Tegelijkertijd is er volop voor ontspanning. De verslavingsbehandeling omvat het volgende:

  • Beroepscoaches
  • Individueel ontwikkelings- en behandelplan
  • Groepstherapieën
  • Nazorgplan met doorlopende counseling en therapeutische ondersteuning
  • Sportieve en recreatieve activiteiten
  • Turn-down service
  • Vervoer tussen het centrum en Kruger International Airport

Faciliteiten binnen de kliniek

De afkickkliniek in het buitenland bevindt zich in een prachtige omgeving met uitstekende faciliteiten. De kliniek beschikt over luxe woningen in een villa mét zwembad waar u zult verblijven.  Gedurende uw verblijf heeft u 24 uur per dag toegewijde serviceprofessionals tot uw beschikking. Zo heeft u de zekerheid dat u dag en nacht op iemand kunt terugvallen. Andere faciliteiten in de kliniek zijn onder meer gratis wifi, een was service en een full-service restaurant. In het restaurant kunt u aanschuiven voor voedzame maaltijden, inclusief een uitgebreid ontbijt, eersteklas lunch en diner bereid door een professionele chef.

Kosten afkickkliniek Zuid Afrika

Heeft u een Nederlandse zorgverzekering? Over het algemeen worden de kosten van een verslavingsbehandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika (grotendeels) vergoed vanuit de basisverzekering,  U betaalt in dit geval alleen het wettelijke eigen risico. De hoogte hiervan kunt u vinden op de website van de zorgverzekeraar. Let op, niet iedere verzekeraar vergoed de meer gespecialiseerde klinische opname behandeltrajecten (o.a. game verslaving en seksverslaving). Of de reiskosten naar de kliniek in het buitenland vergoed worden (o.a. vliegticket), is per zorgverzekeraar verschillend.

High-end luxe privaat trajecten

Overweegt u de behandeling voor afkicken van uw verslaving in het buitenland? En wilt u een gespecialiseerde behandeling op maat krijgen? Wij bieden ook exclusieve, high-end individuele behandelingen met persoonlijke aandacht in een 5 sterren lodge in Zuid-Afrika dat speciaal gericht is op professionals en mensen die de luwte opzoeken vanwege bekendheid. Geheel discreet en veilig.

Ons 5 sterren behandelcentrum ligt op een rustige, schilderachtige plek aan een rivier vlakbij het Kruger Wildpark. Het heeft een 100 jaar oude tuin en is daarmee de perfecte setting voor een ontspannen periode van zelfreflectie. Het combineert de natuurlijke schoonheid van Zuid-Afrika met alle voorzieningen van een luxe resort.

Daarnaast hebben we in Europa op een van de eilanden een samenwerking bij een high-end kliniek. We leggen graag verder uit hoe je hiervoor in aanmerking komt. In het geval dat u nog een nog luxer privé pakket aan wil vragen, helpen we u op maat graag verder.

Mijn broer wilde zelfmoord plegen en was doodziek. We hebben hem kunnen motiveren tot een intake voor een kliniek in Zuid-Afrika. Peggy-Sue heeft heel snel gehandeld. Ik wil niet weten wat er gebeurd was zonder haar hulp. - Robert (33)

Hoe kan ik me aanmelden voor de kliniek in het buitenland?

Ieder traject is volledig gepersonaliseerd op basis van uw behoeften. Uw wensen kunt u aan ons doorgeven door contact op te nemen, dit kan via telefoon 0621987421, e-mail: info@peggy-sue.com of het contactformulier op de website (ook hier op de pagina).

afkickkliniek in zuid-afrika