afkicken zuid-afrika buitenland

Afkicken in onze kliniek in Zuid-Afrika

Onze organisatie biedt professionele verslavingsbehandelingen om af te kicken, ook in het buitenland in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. We bieden een klinisch programma in onze partner-organisatie met professionele, ervaren en zorgzame behandelaren. Ons doel is om te helpen je te bevrijden van je verslaving en we willen je de kans helpen pakken om je leven terug te winnen. De afkickkliniek in Zuid-Afrika is gericht op en gespecialiseerd in verschillende verslavingsgebieden waaronder alcohol, cocaine, cannabis, gokken, en medicijnverslaving.


Op deze pagina vind je:


Waarom afkicken in Zuid-Afrika? 

Wie zich wil laten opnemen van een verslaving af te proberen te komen, kan in Nederland terecht bij 200+ instellingen voor verslavingszorg. Maar, niet al deze instellingen hanteren dezelfde methodiek en benadering. Daar is er een handje vol van, waaronder wij. Wij zijn bijvoorbeeld voor het behandelen volgens algeheel abstinentie model (clean & sober), en openstaan voor nieuwe inzichten over verslaving als uiting van je machteloosheid, en het erkennen van de onhanteerbaarheid van je leven zolang je denkt zelf de touwtjes in handen te hebben. Dat je iets nodig zal hebben om de plek in te nemen van de leegte die er ontstaat nadat je stopt met verdoven. Sommige volken hebben deze gedachtegoed met de paplepel ingegoten gekregen. Zo ook de Zuid-Afrikanen die voor ons behandelen, en sommige van ons zoals Peggy-Sue zelf. Men is daar eerder bereid te onderzoeken of er toch iets meer is dan alleen wat we met eigen ogen kunnen zien. Carl Jung schreef hierover: "spiritus contra spiritum". 

Afkicken in het buitenland, naast dat wat Zuid-Afrika specifiek te bieden heeft, heeft echter nog meer voordelen ten opzichte van behandelen in eigen land. 

Ik heb mijn leven weer terug, of eigenlijk begin ik nu pas te leven. - Saskia (27)

Fysieke en geestelijke afstand

Door ver van huis een behandeling aan te gaan kan je breken met je huidige omgeving. De reis naar onze afkickkliniek in Zuid-Afrika maakt dat je tijdelijk ver verwijderd bent van vrienden en familieleden, maar ook van personen of omgevingsfactoren die een negatieve invloed op je hebben. De afleidingen en triggers die je thuis ervaart, kan je achter je laten. De grote, fysieke afstand maakt het eenvoudiger om energetisch gezien een en ander beter los te laten. Met afkicken in het buitenland kan je je rustig concentreren op het aangaan van de zeer hoog aangeschreven behandeling voor verslaving. 

Ervaren verslavingscounseling team

Het team bestaat uit behandelaren zoals: psychiaters; psychologen (met verscheidene specialiteiten); verslavingsartsen; verslaving counselors (addiction counsellor); zogenaamde recovery assistants. (herstel assistenten). 

Holistische aanpak

Onze behandelingen hebben een holistische aanpak om op een gebalanceerde wijze af te kicken. Tijdens de behandelperiode in de buitenlandse afkickkliniek zoomen we in op emoties, het fysieke welzijn en de spirituele aspecten die deze samenbrengen. Het is een diepgaand therapeutisch programma dat het emotionele welzijn bevordert. Ook zijn we van mening dat lichaamsbeweging een belangrijke sleutel is om tot clean en-soberheid te komen en om het te behouden op de lange termijn. We gaan op zoek naar een gezond balans in het leven waarin herstel centraal staat.

Blijf verbonden

Hoewel we iedereen aanmoedigen om zich te concentreren op herstel tijdens hun verblijf, begrijpen we dat niet iedereen zich gedurende een 6 - 8 weken volledig kan afzonderen van het werk en het leven thuis. Daarom hebben we gratis Wi-Fi. We staan het gebruik van mobiele telefoons alleen op vastgestelde tijden toe.

Het omvangrijke behandelprogramma in Zuid-Afrika

Naast de holistische aanpak tijdens je verblijf en clientgerichte behandelingstherapieën en counseling in de kliniek in Zuid-Afrika, omhelst het traject nog zoveel meer. Het is een intensieve behandeling in de vorm van groepstherapieën, individuele sessies en sportieve activiteiten. Tegelijkertijd is er volop voor ontspanning. De verslavingsbehandeling omvat het volgende:

  • Individueel ontwikkelings- en behandelplan
  • Groepstherapieën
  • Nazorgplan 
  • Sportieve en recreatieve activiteiten
  • Uitjes

Kosten afkickkliniek Zuid-Afrika

Over het algemeen worden de kosten van een verslavingsbehandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika (grotendeels) vergoed vanuit de basisverzekering.  Jij als client betaalt in dit geval alleen het wettelijke eigen risico. De hoogte hiervan kan je vinden op de website van de zorgverzekeraar. 

Let op, niet iedere verzekeraar vergoed de meer gespecialiseerde klinische opname behandeltrajecten (o.a. game verslaving en seksverslaving). 

Let wel: Niet alle verzekeraars dekken de klinische opname in Zuid-Afrika meer (per oktober 2023). Neem contact op om met ons te overleggen wat de verdere opties zijn.

Geen enkele zorgverzekering dekt de vliegreis, zakgeld en andere extra's. 

Nodig voor de verzekerde zorg trajecten: eerdere verslavingsbehandelingen, eventueel ambulant, redelijke kennis en kunde in de engelse taal. 

*High-end luxe privaat trajecten*

Overweeg je een behandeling voor afkicken van je verslaving in het buitenland? Maar wil je een gespecialiseerde behandeling op maat krijgen? Wij bieden ook exclusieve, high-end individuele behandelingen met persoonlijke aandacht in een exclusieve klinek, welke speciaal gericht is op professionals en mensen die de luwte opzoeken vanwege bekendheid. Geheel discreet en veilig. 

Het exclusief behandelcentrum ligt op een rustige, schilderachtige plek aan een rivier vlakbij een game reserve. Het heeft spectaculaire tuin met zwembad en teras en is daarmee de perfecte setting voor een ontspannen periode van zelfreflectie. Het combineert de natuurlijke schoonheid van Zuid-Afrika met alle voorzieningen van een luxe resort. Lees meer hierover: VIP

Mijn broer wilde niet meer leven en hij was doodziek van de verslaving. We hebben hem kunnen motiveren tot een intake voor een kliniek in Zuid-Afrika. Peggy-Sue heeft heel snel gehandeld. Ik wil niet weten wat er gebeurd was zonder haar hulp. - Robert (33)

Hoe kan ik me aanmelden voor de kliniek in het buitenland?

Ieder traject is redelijk gepersonaliseerd op basis van je behoeften. Je wensen en vragen kan je met ons bespreken door contact op te nemen, dit kan via telefoon 0621987421, e-mail: info@peggy-sue.com of het contactformulier op de website. 

afkickkliniek in zuid-afrika