top of page

DE WEG NAAR HERSTEL MET PEGGY-SUE



In de wereld van verslavingszorg is Peggy-Sue een leidend voorbeeld van toewijding van en aan herstel. Als interventionist en verslavingscounselor heeft zij niet alleen professionele ervaring, maar ook een persoonlijke geschiedenis die haar heeft geïnspireerd om een unieke formule te ontwikkelen voor het herstelproces. In deze blog ontdekken we de uitgebreide reikwijdte en het proces van de behandelingen, die zowel nationaal als internationaal een bron van steun en hoop is voor diegenen die worstelen met verslaving.

 


Ondersteuning door heel het land


Het bedrijf van oprichter Peggy-Sue, Intervention Europe’s hulp reikt verder dan de meeste mensen denken. Zo staan de fysieke vestigingen in Hilversum en een locatie in Maastricht, waar ze zowel Nederlands- als Engelstalige diensten aanbieden. Voor degenen die de voorkeur geven aan meer privacy en flexibiliteit, biedt de organisatie ook private zorg door het hele land. Maar de hulp reikt verder dan de Nederlandse grenzen. Met de kliniek in Zuid-Afrika biedt Intervention Europe de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de omgeving die een negatieve invloed heeft op het herstelproces.

 

Herstellen in het buitenland


Afkicken in het buitenland, zoals in Zuid-Afrika, biedt een unieke kans om te ontsnappen aan de dagelijkse triggers en afleidingen. De fysieke afstand creëert een omgeving waarin cliënten zich volledig kunnen concentreren op de hoogstaande verslavingsbehandeling die wordt aangeboden. Het tijdelijk verbreken van banden met vrienden, familie en omgevingsfactoren vergroot de kans op een succesvol herstel, waardoor de cliënt de ruimte krijgt om zich te richten op hun eigen welzijn.

 

Waar het allemaal begint


Wanneer je de moed hebt verzameld om de weg naar herstel in te slaan, begint het proces bij Intervention Europe met een korte telefonische screening. Hier worden pre-intake vragen gesteld om een beter begrip te krijgen van jouw situatie. Vervolgens ontvang je documenten die, samen met een verwijsbrief, moeten worden teruggestuurd om de intakeprocedure te starten. Deze procedure omvat drie individuele gesprekken met bijvoorbeeld een social worker/ervaringsdeskundige, een psycholoog en een verslavingsarts of psychiater.

 

Het behandelplan


Na goedkeuring van de machtigingsaanvraag mogen wij beginnen met daadwerkelijk behandelen. Welk soort zorg je hier ontvangt is afhankelijk van de situatie. Zo kan de focus eerst komen te liggen op detoxen, waarna de behandeling wordt doorgezet in de vorm van ambulante zorg, dagbehandelingen of klinische behandeling.

In 6 weken wordt het behandelplan uitgevoerd op basis van de zelfontwikkelde “evidence-based” methodiek van het Peggy-Sue & het team. Na deze 6 weken start de aftercare. Hierbij keren de cliënten terug naar Nederland en krijgen ze gedurende 24 weken ambulante nazorg. In sommige gevallen is naar huis gaan geen optie. Dit schatten we aan het begin van je traject in en zetten we in op een Safehouse (begeleid wonen). Dit biedt een gestructureerde omgeving waarin herstel wordt ondersteund. Het proces zal na deze periode blijven voortduren met tussentijdse evaluaties en gesprekken om de kans op een terugval te minimaliseren.

 


Peggy-Sue's kliniek vertegenwoordigt niet alleen een plek van heling, maar ook een bron van empowerment voor degenen die op zoek zijn naar hun eigen pad naar herstel. Of dat nu ambulant in Nederland is of klinisch in Zuid-Afrika, de kliniek biedt een uitgebreid scala aan diensten aan de hand van een innovatieve benadering, geleid door de toewijding en ervaring van Peggy-Sue zelf. De eerste stap zetten naar herstel met Intervention Europe is niet alleen een moedige beslissing, maar een reis naar een nieuw begin.

 

44 views
bottom of page