Interventionist Peggy-Sue

Interventionist

Peggy-Sue Figueira is professioneel interventionist, ervaringsdeskundige en onder andere bekend van de programma’s RTL 4Verslaafd! 2015 & 2016 , Utopia 2017 (met Arianne en zanger Jacco Bosman), RTL4 Het Rotterdam Project met Caveman 010 Patrick van der Jagt (2018), De Sleutel 2019, Caveman 010 - 2019, waarin ze als interventionist en verslavingsdeskundige optreedt. “Iedereen is waardevol en ik gun elke verslaafde een behandeling om dat weer in te zien. Ik help verslaafden, hun familie en naasten om actie te ondernemen. Ik overtuig mensen stappen te zetten om de verslaving te bestrijden. Naast publieke bewustwording wil ik ook dat een patiënt zich bewust wordt van zijn of haar verslaving. Pas dan kan een verslaafde open staan voor hulp.

'Samen in strijd tegen jouw verslaving'

Daarnaast is elk familielid onderdeel van de verslaving, dus ook zij hebben hulp nodig. Het stigma over de ziekte van verslaving is nog (veel te) groot. Het moet behandelend worden zoals kanker, want ook verslaving is een ziekte. Daar wil ik voor vechten! Bewustwording leidt tot actie. Bewustwording van het grote publiek leidt tot een ander beeld over de ziekte van verslaving. Mijn doel is om iedereen te laten praten over verslaving, de schaamte erover op te heffen en de verslaafden te motiveren naar herstel. Wanneer iedereen zich bewust is van de ziekte van verslaving, verandert het beeld van verslaving. Vervolgens kan er actie ondernomen worden!”

Ervaringsdeskundige

Peggy-Sue Figueira is naast interventionist tevens ervaringsdeskundige en heeft mede daardoor veel inzicht in de complexiteit van de ziekte verslaving. Daarnaast volgde zij trainingen tot interventionist, en diverse opleidingen in Nederland, Amerika en Zuid-Afrika, waar zij een groot deel van haar leven heeft doorgebracht. Door haar kennis en passie voor haar werk met verslaafden ontwikkelde zij haar missie: verslaafden, familieleden en andere naasten helpen. Ze windt er geen doekjes om en maakt zich hard voor haar collega-verslaafden, het stigma over de ziekte verslaving, de bewustwording ervan en de vereiste actie die ondernomen moet worden.