Ben jij opzoek naar een afkickkliniek die goed bij jou past? Hier bij Intervention Europe zien we jou als persoon en herkennen wij de strijd die jij (en je familie) doormaakt op dit moment. Onze missie is om jou te bevrijden van de ketenen van verslaving en je de kans te geven om jouw leven terug te winnen. Eén van de unieke mogelijkheden die wij bieden is verslavingshulp in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. Maar waarom zou je kiezen voor een behandeling zo ver van huis? En wat kun je verwachten van een behandeling in Zuid-Afrika? In deze blog duiken we dieper in op deze vragen en meer, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt maken over jouw weg naar herstel.
Wat is een afkickkliniek en wanneer heb je die nodig?
Een afkickkliniek is niet zomaar een plek waar mensen met verslavingsproblemen verblijven; het hoort een oase van zorg en ondersteuning te zijn voor degenen die worstelen met de ziekte verslaving. Wanneer je merkt dat jouw gebruik van een bepaald middel of gedrag een negatieve invloed begint te hebben op verschillende aspecten van jouw leven, kan het tijd zijn om hulp te zoeken bij een afkickkliniek. Dit kan variëren van problematisch alcoholgebruik tot drugsverslaving, gokken of medicijnafhankelijkheid. Het moment waarop je een afkickkliniek nodig hebt, is vaak wanneer je je machteloos voelt over jouw verslaving en het gevoel hebt dat je er alleen niet uit kunt komen. Een afkickkliniek biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar je de nodige tools en begeleiding kunt krijgen om te herstellen en een nieuw leven op te bouwen zonder verslaving. Hoe diep het gat lijkt te zijn waar je in zit, wij zijn het levende bewijs dat herstel mogelijk is voor iedereen.
Naast het bieden van een veilige omgeving, bieden afkickklinieken ook een scala aan behandelingen en therapieën om individuen te helpen bij hun herstel. Dit kan, afhankelijk van de situatie van de persoon, variëren van medische detoxificatie om het lichaam te reinigen van giftige stoffen tot intensieve verslavingsbehandelingen. Mensen kunnen bij ons terecht voor een klinische opname, wat bestaat uit individuele en groepstherapie sessies. Verslaving zien wij als een primaire ziekte. Dit uit zich in verslavingsgedrag en oude copingsmechanismes. Hierop behandelen we. In veel gevallen beginnen we aan de onderliggende problematiek, zoals persoonlijkheidskenmerken en de eventueel emotionele trauma's die kunnen bijdragen aan het in stand houden van de verslaving. Groepstherapie biedt hierin een gelegenheid om elkaar te spiegelen, ervaringen te delen en steun te vinden bij anderen in dezelfde situatie. De educatieve workshops en activiteiten die hiernaast plaatsvinden, helpen bij het opbouwen van vaardigheden en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Over het algemeen is een afkickkliniek (rehab) een plek van hoop en herstel, waar individuen de kans krijgen om hun leven terug te winnen van verslaving en weer op weg te gaan naar een gezonde toekomst.
Waarom zitten veel afkickklinieken in Zuid-Afrika?
Het besluit om een afkickkliniek in Zuid-Afrika te vestigen, is niet willekeurig maar eerder strategisch. Zuid-Afrika biedt een unieke omgeving die bevorderlijk is voor herstel van verslaving. Ten eerste biedt de fysieke afstand van de gebruikelijke omgeving van de cliënt een kans om los te breken van triggers en negatieve invloeden die bijdragen aan verslaving. Ver weg zijn van vrienden, familieleden of omgevingsfactoren die verslavingsgedrag aanwakkeren, creëert een gelegenheid voor een nieuwe start. Bovendien biedt de prachtige natuurlijke omgeving van Zuid-Afrika een rustgevende en inspirerende setting voor herstel. Het landschap, variërend van uitgestrekte landschappen tot weelderige bergen met de prachtige zonsondergang, draagt bij aan een gevoel van sereniteit en welzijn dat essentieel is voor het herstelproces.
Een ander voordeel van het vestigen van afkickklinieken in Zuid-Afrika is de toegang tot internationale expertise die een ander perspectief op behandeling biedt. Zo hanteren wij een holistische benadering gebaseerd op het gedachtegoed van de 12-stappen van het Minnesota herstel. Dit gedachtegoed, wat is ontstaan in Amerika, heeft zich verspreid naar onder andere Engeland en Zuid-Afrika. Binnen deze benadering wordt de kracht van community en van spiritualiteit ingezet in het herstelproces. De behandeling gaat hiermee verder dan alleen het herstellen van een verslaving; je leert jezelf op een dieper niveau kennen en begrijpen. Door de innerlijke jij te genezen, wordt er ruimte gecreëerd om nieuwe patronen aan te leggen en te groeien in de nieuwe, gezondere versie van jezelf.
Wat doet een verslavingskliniek in Zuid-Afrika?
Onze verslavingskliniek in Zuid-Afrika biedt een breed aanbod aan diensten en behandelingen om mensen te helpen bij het overwinnen van verslaving en de grip op hun leven terug te krijgen. Ons ervaren team van professionals, waaronder psychiaters, psychologen, verslavingsartsen, counselors en recovery assistants, werkt samen om de ziekte met een holistische benadering aan te pakken. Dit betekent dat we niet alleen de symptomen van verslaving aanpakken, maar ook de onderliggende oorzaken en factoren die bijdragen aan het probleem. We geloven dat herstel niet alleen gaat om het stoppen met het gebruik van een bepaalde stof, maar ook om het aanpakken van emotionele, psychologische en spirituele aspecten van verslaving.
Een van de kenmerken van onze verslavingskliniek in Zuid-Afrika is onze focus op cliëntgerichte zorg. Dit betekent dat we behandelingen en interventies aanpassen aan de individuele behoeften en doelen van elke cliënt, gezamenlijk met het team in Nederland. Of je nu worstelt met alcoholverslaving, drugsverslaving, gokken of een andere vorm van verslaving, wij bieden op maat gemaakte programma's die zijn ontworpen om jou te helpen herstellen en een gezond, evenwichtig leven op te bouwen. Onze kliniek biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar je kunt werken aan jouw herstel, omringd door de prachtige natuurlijke omgeving van Zuid-Afrika.
Wat zijn de kosten van afkicken in Zuid-Afrika?
Het goede nieuws voor sommigen is dat de kosten van afkicken bij ons in Zuid-Afrika door een aantal van de betere verzekeraars (grotendeels) worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat veel van onze cliënten alleen het wettelijke eigen risico betalen aan hun verzekeraar, plus een eigen bijdrage en de reiskosten/vliegtickets.
Het is wel belangrijk om te weten dat niet alle verzekeraars de meer gespecialiseerde klinische opname behandeltrajecten dekken. Sommige verzekeraars kunnen beperkingen hebben met betrekking tot dekking voor behandeling in het buitenland, ongeacht wat ze over de telefoon hierover aangeven. Daarom is het essentieel om contact op te nemen met ons team om de specifieke kosten voor jouw situatie te bespreken.
Daarnaast zijn er kosten verbonden aan afkicken in Zuid-Afrika, zoals de reis-vliegkosten en eigen zakgeld. Er is ook een marktconform eigen bijdrage, de hoogte hiervan informeren we je bij je intakegesprek. Deze kosten worden niet gedekt door de zorgverzekering en moeten door de cliënt worden betaald.
Bij verzekerde zorg, klinische opname, begint het traject door de wens bij ons (telefonisch of per mail) neer te leggen. Vervolgens is er een verwijzing van de huisarts nodig voordat de uitgebreide intakerondes van start kunnen gaan. Hier wordt bepaald of er bij ons ook een indicatie voor een klinische opname uitkomt. Pas dan sturen we een machtigingsaanvraag aan je verzekering. Pas bij goedkeuring kunnen we je laten inplannen en vertrekken naar een nieuw leven in herstel.
Voor degene die een zorgverzekering hebben die onze behandelingen niet vergoeden, bieden we ook privé trajecten aan. Zie dit als een investering op je toekomst, meer dan alleen een zorgtraject, een soort opleiding voor een nieuw leven. Neem contact met ons op om uit te zoeken of jouw verzekering onze diensten dekt of niet en hoe het werkt qua zelf betalen. Een voordeel van zelf betalen is dat er niet gewacht hoeft te worden op de intakerondes en de goedkeuring van de machtiging waardoor het behandelplan sneller van start kan gaan.
Hoe lang duurt afkicken in Zuid-Afrika?
De duur van afkicken in Zuid-Afrika is afhankelijk van verschillende factoren, zoals: de ernst van de lichamelijke verslaving, de individuele behoeften van de cliënt en het type behandeling dat wordt ontvangen. Gemiddeld verblijven cliënten enkele weken tot enkele maanden in onze afkickkliniek, afhankelijk van hun voortgang en herstel. Bij verzekerde zorg is een traject meestal 6 weken.
Ons uitgebreide behandelprogramma omvat een individueel ontwikkelings- en behandelplan dat specifiek is afgestemd op de behoeften van elke cliënt, zoals die wordt ingeschat door de regie behandelaar en het team. Dit plan kan verschillende therapieën en interventies omvatten, zoals individuele counseling, groepstherapie, medische detoxificatie en recreatieve activiteiten. Door een holistische benadering van behandeling te hanteren, streven wij ernaar om cliënten te voorzien van de tools en vaardigheden die ze nodig hebben om hun verslaving te overwinnen en een gezond, evenwichtig leven in herstel op te bouwen.
Na voltooiing van het primaire behandelprogramma in de kliniek volgt verplicht het nazorg traject, en de ondersteuning om cliënten te helpen bij hun overgang naar een leven na de behandeling. Deze nazorg kan bestaan uit regelmatige follow-up sessies, 2 x per week therapie met een psycholoog en sociaalmaatschappelijk werker/ervaringsdeskundige counselor, ondersteuning bij terugvalpreventie en verwijzingen naar lokale ondersteuningsgroepen en gemeenschapsdiensten. Ons doel is om cliënten te ondersteunen bij elke stap van hun herstelreis en hen te helpen een leven te leiden dat vrij is van verslaving en vervuld is van hoop en mogelijkheden.
Wat te doen als jij of een dierbare worstelt met een verslaving
Als jij of een naaste te maken heeft met verslaving, is het belangrijk om actie te ondernemen en hulp te zoeken. Verslaving is een complexe aandoening die niet vanzelf verdwijnt en die ernstige gevolgen kan hebben voor zowel de persoon zelf als zijn of haar omgeving.
Hier bij Peggy-Sue en Intervention Europe hebben we een team van (ervarings)deskundigen die weten wat je doormaakt en je graag willen helpen op jouw weg naar herstel. Wij bieden jou de mogelijkheid om vrij te breken van je destructieve patronen en verleidelijke omgeving in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. Het kan het begin zijn van een nieuw hoofdstuk in jouw leven, een hoofdstuk dat is gevuld met hoop, mogelijkheden en de belofte van een stralende toekomst.
Neem contact met ons op voor een intakegesprek
Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen:
Dit kan via het contactformulier op onze website. Die kan je vinden onderaan onze hoofdpagina: www.peggy-sue.com Dit komt direct binnen een van ons die vervolgens contact met je zal opnemen om een intakegesprek met je te plannen.
Je kunt ook zelf mailen: info@peggy-sue.com
Of bellen naar onze telefoon: 085 - 1300 700
Of bel/app naar: +31 6 51 61 77 94
Of bel/app naar: +31 6 21 98 74 21
Wil je weten wat het intakeproces inhoudt? Lees er alles over in onze blog: Het pad naar herstel met Peggy-Sue
Geloof in de mogelijkheid van herstel via het succes van anderen
Benjamin Witzand
Anderen zijn je voor gegaan. Benjamin Witzand, nu een gewaardeerd lid van ons team, heeft zijn eigen verhaal van uitdagingen en obstakels in de wereld van verslaving en GGZ-instellingen. Mede door het behandelprogramma in Zuid-Afrika heeft ook hij herstel kunnen vinden en helpt nu anderen om hetzelfde doel te bereiken.
Benieuwd naar zijn verhaal? Lees alles over Benjamin in onze blog: Wie is Benjamin Witzand?
Patrick van der Jagt
In onze nieuwe podcast bieden we een podium voor anderen om hun verhaal rondom verslaving en herstel te kunnen delen. Alles om anderen te informeren, inspireren en motiveren om een andere weg te kiezen, de weg naar een goed en vervullend leven zonder de constante behoefte van gebruik.
Kijk, luister of lees het verhaal van Patrick van der Jagt, die vroeger als crack- en heroïneverslaafde op straat leefde, nu zijn plek heeft gevonden in een warm huis met zijn vriendin en kind. Laat zijn verhaal jouw inspiratie zijn:
Kijk het bijzonder gesprek hier op Youtube: De Interventie Podcast Aflevering 2 - Caveman010 '' Ik was in de war, ik was verslaafd''
Of lees er alles over in onze blog: Een leven zonder crack en heroïne verslaving
Comments