top of page

Peggy-Sue in gesprek met NU.nl: Waarom gaan BN'ers afkicken in Zuid-Afrika?



Verslaving is een complex probleem dat niet discrimineert op basis van status, beroep of achtergrond. En steeds meer bekende Nederlanders zouden hun heil zoeken in Zuid-Afrika om te herstellen van hun verslaving. Waarom precies deze verre bestemming? En wat maakt de aanpak daar zo anders? In een openhartig interview met NU.nl gaat onze eigen verslavingsexpert Peggy-Sue dieper in op deze vragen.


De wereldwijde strijd tegen verslaving

Overal ter wereld kampen mensen met verslavingsproblemen, het is een fenomeen dat vele gezichten kent. Zowel in Nederland als daarbuiten zijn er talloze behandelmethoden en instellingen die hulp bieden. De keuze voor een specifieke locatie of methode hangt af van diverse factoren en is vaak heel persoonlijk.


Wat maakt Zuid-Afrika zo bijzonder?

Een afkickkliniek in het buitenland zorgt voor afstand van afleidingen en triggers, en Zuid-Afrika biedt een natuurlijke, idyllische omgeving die bevorderlijk is voor het helingsproces. Peggy-Sue licht toe: "Mensen die met verslavingen worstelen, bevinden zich vaak in duistere omgevingen. Kroegen of slaapkamers. Als ze plotseling op een prachtige locatie zijn, kan dat een gevoel van hoop en herstel geven." Door af te reizen naar onze partnerkliniek in Zuid-Afrika kan je zowel fysiek als geestelijk afstand nemen van afleidingen en triggers. In het buitenland kun je je ongestoord focussen op de verslavingsbehandeling.


De keuze van BN'ers

Voor BN'ers speelt ook privacy een rol. Zuid-Afrika biedt een toevluchtsoord, ver weg van de Nederlandse media. "Bekende Nederlanders willen natuurlijk ook gewoon niet thuis zijn. Zodra bekend wordt dat ze kampen met een verslaving, worden ze continu lastiggevallen." vertelt Peggy-Sue. Of je nu bekend bent of niet, verslaving is een menselijke ervaring, en de behandeling moet op het individu worden afgestemd. In onze partnerkliniek in Zuid-Afrika wordt iedereen gelijk behandeld. "Natuurlijk zijn er mensen die speciale verzoeken hebben vanwege de privacy. Die proberen we waar mogelijk tegemoet te komen."


Een andere weg naar herstel

Wanneer je ervoor kiest om af te kicken in onze partnerkliniek in Zuid-Afrika, onderga je een diepgaand therapeutisch programma. Ons team hanteert een holistische aanpak bij de behandeling van verslavingen, waarbij we ons richten op een evenwichtig herstelproces. In Nederland is er echter een variëteit aan behandelingsmethoden, waaronder die gericht zijn op gecontroleerd gebruik. Het belangrijkste verschil tussen onze behandeling en de Nederlandse zit in ons streven naar totale onthouding.



Verschillende routes, één doel: herstel

De weg naar herstel is diepgaand en persoonlijk. Of je nu kiest voor behandeling in Nederland of het idyllische Zuid-Afrika, het uiteindelijke doel is altijd herstel. Door inzicht te krijgen in de kern van het herstelproces bij verslaving, kunnen we begrijpen wat de verslaving voedt en in stand houdt. Voor een uitgebreidere blik op dit onderwerp en diepgaande inzichten van Peggy-Sue, nodigen we je uit het volledige interview op NU.nl te lezen.

97 views
bottom of page