top of page

Peggy-Sue viert 13 jaar herstel van verslaving
In nummer twee (jaargang 2023) van het tijdschrift Psychologie komen vijf mensen aan het woord die hun verslaving hebben overwonnen. Ook Peggy-Sue Figueira deelt haar verhaal. In het interview met Psychologie vertelt Peggy-Sue openhartig over haar cocaïneverslaving en de uiteindelijke interventie die haar redding is geweest.


Peggy-Sue Figueira is naast interventionist tevens ervaringsdeskundige. Mede hierdoor heeft zij veel eigen inzicht in de complexiteit van de ziekte verslaving. Door het gebruik van coke kreeg Peggy-Sue een instant euforisch gevoel. De energie en de zelfverzekerde stemming waren echter altijd van korte duur.


Negen maanden lang gebruikte Peggy-Sue stiekem. ‘’Geld was geen probleem, ik had net mijn huis met winst verkocht en mijn vrouw had ook geld. In negen maand tijd heb ik 100.000 euro opgesnoven aan cocaïne.‘’ Peggy-Sue raakte steeds verder verwijderd van haar familie en vrienden. Het lukte niet meer om afspraken na te komen. Uiteindelijk is het haar zus die Peggy-Sue naar een afkickkliniek bracht om te herstellen.


Ondanks dat Peggy-Sue inmiddels al 13 jaar clean is, voelt het donkere hoofdstuk niet als volledig afgesloten. ‘’Ik gebruik het al jaren niet meer, maar zie mezelf nog steeds als verslaafde.’’ Als je écht verslavingsgevoelig bent, is het vrijwel ondoenlijk om te matigen. Het is dus alles of niks. Niet één glas wijn of een biertje op een feestje, maar steevast aan de alcoholvrije drank. Hetzelfde geldt voor alle andere verdovende middelen.19 views

Comments


bottom of page