top of page

Interventionist Benjamin terug uit Zuid-AfrikaInterventionist Benjamin is vorige week teruggekomen uit Zuid-Afrika. Hij heeft twee cliënten begeleid met de eerste stapjes richting hun nieuwe leven. In onze buitenland kliniek worden zij onderworpen aan gepersonaliseerde behandelingstherapieën en counseling.


Het begin van een nieuw leven voor de verslaafde én de familie

Na een (familie)interventie reist de interventionist als recovery companion mee naar de afkickkliniek in Zuid-Afrika. Uit ervaring weten we dat dit een enorme meerwaarde heeft. Als recovery companion kunnen we de cliënt zowel steun bieden als scherp houden. Tijdens de vlucht en bij aankomst. ‘’Het is en blijft toch elke keer bijzonder, het afscheid nemen op de luchthaven van de families en de gespannen koppies die bang zijn voor het onbekende.’’ vertelt Benjamin.


Men wil nog weleens vergeten dat een verslaving niet alleen impact heeft op de verslaafde zelf, maar op de hele familie. Wij spreken dan ook van een familieziekte. De verslaving van hun dierbare maakt dat zij continu aanstaan, piekeren en veel stress ervaren. En dat vaak jarenlang. De family-counselor van Stichting Peggy-Sue verslavingszorg GGZ zal met de familie aan de slag gaan om hen steun te bieden tijdens het herstelproces.


Er is altijd hoop, hoe diep je ook zit

In de rij bij de luchthaven beseft Benjamin dat er altijd hoop is, hoe diep je ook zit. Mits je maar de wil en de vechtlust hebt om je leven weer op de rit te krijgen. ‘’Ik ben zo diep gezonken, dieper dan dit kan niet, wat heb ik me zelf toch aangedaan?" vraagt een van de cliënten zich hardop af. Waarop Benjamin antwoordt: "Hoe raar dit ook klinkt hé, eigenlijk zit je een best goede positie, vanaf hier zal het alleen maar beter worden". De cliënt lacht, "Ik wil nooit meer terug, ik ga er alles aan doen om gezond te worden".


‘’Voor mij zijn het winnaars, mooi om bij het begin van hun nieuwe leven dienstbaar te kunnen zijn.’’

Afkicken in onze kliniek in Zuid-Afrika

Ons team biedt een professionele verslavingsbehandeling om af te kicken in het buitenland bij onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. De kliniek is gespecialiseerd in onder meer alcohol- en medicijnverslaving. Cliënten krijgen hier een maatwerk behandelprogramma met een gevarieerd karakter. Het is een intensieve behandeling in de vorm van groepstherapieën, individuele sessies en sportieve activiteiten. Daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning en reflectie. Lees meer over de voordelen en de faciliteiten van onze kliniek in het buitenland.

41 views

Comments


bottom of page